Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Pre-Cut zaštitna folija za automobile

Folije za zaštitu auto laka postale su sve traženije kako u svetu tako i kod nas, pa su tako i proizvođači najboljih zaštitnih auto folija u svoju ponudu uvrstili i pre-cut varijantu. U ovom tekstu saznajte sve o pre-cut zaštitnim folijama.

Pre-cut Xpel zaštitna auto folija

Pre-cut zaštitne auto folije (Pre-cut Paint Protection Film ili skraćeno Pre-Cut PPF) imaju iste funkcionalnosti kao i sve ostale folije za zaštitu auto laka, što podrazumeva zaštitu od ogrebotina koje najčešće nastaju udarom kamenčića na putu i vrata na parkingu, zatim zaštita od soli, peska, prljavštine, kao i zaštita od habanja tokom vremena. Dakle, prednosti su iste, a jedina razlika je način sečenja folije.

Pre-cut znači da je folija unapred mašinski isečena za dati model automobila. Mašina koja seče foliju radi prema zadatim šablonima iz softvera koji diktira dimenzije za svaki deo datog modela automobila. Tako pre-cut poručena folija stiže potpuno šablonski isečena, što podrazumeva mašinsku preciznost i savršeno ukrojene delove.

Dakle, glavna prednost pre-cut zaštitne folije je ta što je svaka ivica perfektno isečena posto to radi mašina a ne čovek. Jedina mana je nešto viša cena, jer proizvođač folije dodatno naplaćuje za ovu uslugu mašinskog sečenja na zahtev.

Ovaj način sečenja zaštitnih folija za automobile postao je standard u Americi, a sve više i u Evropi. Na našem tržištu, za sada je dostupna samo pre-cut zaštitna folija američkog brenda Xpel koji važi za jedan od najboljih brendova zaštitnih folija u svetu.

Karakteristike Xpel pre-cut zaštitne auto folije su sledeće:
  • Materijal: poliuretan
  • Funkcionalno: štiti od ogrebotina, udara kamenčića na putu, vrata na parkingu, soli, peska i sl.
  • Vizuelno: potpuno providna, kristalno čista, potpuno neprimetna kada se postavi i pruža visok sjaj
  • Samoizlečiva folija: ima mehanizam regeneracije, odnosno samoizlečenja ogrebotina.
  • Hidrofobni sloj: koji dodatno štiti od prljavštine
  • Debljina folije: 195 mikrona
  • Garancija: 7 godina
Kao i sve zaštitne auto folije i pre-cut zaštitna folija može da se ugradi kako na ceo automobil tako i na pojedine delove koju si najviše izloženi oštećenjima. To su hauba, branici, krila, farovi, retrovizori i sl. Black Glass u svojoj ponudi ima 3 paketa za ugradnju zaštitnih folija: osnovni i napredni koji podrazumevaju parcijalnu ugradnju folije na udarne zone i total paket koji uključuje zaštitu celog automobila.

Kada je u pitanju zaštita enterijera automobila od oštećenja, najbolji izbor je svakako pre-cut zaštitna folija jer su u pitanju sitniji delovi i mašinska preciznost u ovom slučaju je neophodna.

Vreme potrebno za ugradnju pre-cut zaštitne folije na ceo automobil u Black Glass servisu je samo 1 dan. Na svakom vozilu radi tim sertifikovanih montažera tako je 1 dan sasvim dovoljan da Vaš auto bude potpuno presvučen ovom folijom i zaštićen od ogrebotina.

Folija u pre-cut varijanti se poručuje od proizvođača/dobavljača da dođe potpuno šablonski isečena za dati model vozila. Vreme čekanja folije je svega 2 do 3 radna dana, koliko je i potrebno da se unapred zakaže termin ugradnje zaštitne auto folije.

Pored pre-cut zaštitnih folija, postoji i druge odlične zaštitne auto folije. Black Glass je jedini servis koji u svojoj ponudi ima čak 5 vrsta zaštitnih folija za automobile. U ponudi su folije različite strukture (pvc ili poliuretan), različite debljine (od 100 do 290 mikrona), različitih karakteristika (samoizlečive folije, folije sa hidrofobnim slojem) i naravno različite cene. Na ovaj način svaki vozač za svoj auto može izabrati opciju koja mu najviše odgovara.

Na ugrađene zaštitne auto folije Black Glass daje pisanu garanciju od 3-10 godina u zavisnosti od vrste odabrane folije. Kada je u pitanju pre-cut Xpel folija garancija je 7 godina.

Ukoliko vas zanima kompletna Black Glass ponuda kao i cenovnik za ugradnju svih vrsta folija za zaštitu auto laka, sve to možete pogledati na strani ZAŠTITNE FOLIJE.

Za više informacija o zaštitnim auto folijama i zakazivanju termina možete nas pozvati na:
Beograd i Novi Pazar: 063 / 8229 – 096
Banja Luka: 066 / 409 409
Sarajevo: 061 / 313 315