Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Kako da sačuvate boju i sjaj Vašeg automobila?

Nema ništa lepše od automobila koji je tek izašao iz salona i ima svoj fabrički sjaj. Ipak, ovo ne traje večno. Vremenom automobili gube svežinu usled prljavštine i sitnih oštećenja izazvanih svakodnevnom vožnjom, što se odražava i na estetski izgled, ali i na vrednost automobila.Redovno i pravilno pranje uz voskiranje, kao i povremeno poliranje automobila svakako pomažu u očuvanju boje i laka i privremeno vraćaju svežinu i sjaj.

Međutim, ni voskiranje, ni poliranje ne mogu sačuvati Vašeg ljubimca od ogrebotina izazvanih udarom sitnih kamenčića na putu i habanjem usled vremena.

Ukoliko zaista želite da zaštitite Vaš automobil od mehaničkih oštećenja i očuvate njegovu boju i sjaj, najefikasnije rešenje je zaštitna folija za automobilski lak (Paint Protection Film - PPF).

Iako je potpuno providna, praktično nevidljiva, ova folija predstavlja najefikasniji štit za karoseriju vašeg automobila, tako da sa njom možete zaboraviti na ogrebotine.

Zaštitna folija za karoseriju štiti završni sloj boje Vašeg vozila od ogrebotina poput onih koje nastaju udaranjem vrata na parkingu ili kamenčića na putu, a tokom zimskog perioda štite od soli i peska, kao i od habanja protekom vremena.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim folijama jeste njihova mogućnost regeneracije. Na zaštitnim folijama koje u sebi sadrže mehanizam samoizlečenja, ogrebotine nestaju same usled dejstva sunčeve toplote.

Zbog svoje zaštitne funkcije, ove folije se najčešće ugrađuju samo na delove vozila koji su najviše izloženi mogućim oštećenjima. To su hauba, retrovizori, branici, krila i vrata, a mogu se postaviti i na ceo automobil.

Garancija na ugrađene zaštitne folije je 3, 5 ili čak 10 godina u zavisnoti od proizvođača. Na ovaj način, Vaš četvorotočkaš će mnogo duže izgledati kao da je izašao iz salona.

Više o zaštitnim folijama za karoseriju možete pogledati ovde >>