Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Karbon folija za auto

Zbog svoje specifične 3D teksture, karbon folije su popularne u auto industriji već duži niz godina. Automobili sa karbon folijom deluju moćnije i drugačije od ostalih, jer ove folije svakom automobilu daju jedinstven pečat.Koliko je pravi karbon popularan u auto industriji govori činjenica da se karbon - ugljenična vlakna koriste kao noseći element različitih konstrukcija vozila, a posebno u oblasti auto-moto sporta, čiji je sinonim Formula 1. Od karbona se projektuju čitavi sistemi trkačkih vozila, ali se on takođe koristi i za estetiku automobila. Veliki broj sportskih automobila fabrički dolaze upravo sa karbon elementima koji naglašavaju njihov sportski dizajn. To je uticalo i na sve veću popularnost karbon folija.

Primena karbon folije


Karbon folije se najčešće postavljaju samo na pojedine delove automobila kao što su retrovizori, spojleri, krov, hauba i sl. Delovi karoserije presvučeni ovom folijom vizuelno se izdvajaju i naglašavaju. Upravo taj kontrast različitih elemenata stvara najbolji efekat.

Postavka karbon folije na ceo automobil, ne samo da će biti skupa, već neće doneti pravi efekat, jer u tom slučaju ne bi bilo kontrasta koji naglašava dizajn automobila. Zato je važno da se za svaki auto napravi dobar izbor elemenata na koje će se postaviti ova folija kako bi ona došla do izražaja i dala najbolji efekat.

Pored presvlačenja karoserije, karbon folije se dosta koriste za presvlačenje delova enterijera u automobilima. Ovo je postalo jako popularno kako iz estetskih tako i iz praktičnih razloga. Kada se elementi enterijera poput instrument table, delova kod menjača i vrata, presvuku karbon folijom, unutrašnjost automobila automatski deluje luksuznije i modernije.

Presvlačenje folijom je najpraktičniji način da se osveži i unapredi enterijer automobila. Za ovu namenu najčešće se koriste upravo karbon folije, kao i folije se efektom brušenih metala. Za sve vozače kojima je postojeći enterijer dosadio ili je vremenom dotrajao, folije su najbolje rešenje da se on osveži i modernizuje, bez poručivanja novih i skupih delova.

Najpopularnija boja karbon folija je crna, kao što je i prirodni karbon - ugljenik, ali se prave i u drugim bojama kao što su: bela, siva, crvena, plava itd.

Kvalitet i ugradnja karbon folije


Ukoliko planirate ugradnju karbon folija na Vaš automobil, važno je da znate da na tržištu postoji veliki izbor ovih folija, među kojima su i one lošeg kvaliteta. Kada je karbon u pitanju to se uglavnom vidi na prvi pogled jer folija nema najbolju Carbon Fiber strukturu. Svakako je važno da proverite koji proizvođač je u pitanju i koja je garancija koju dobijate.

Black Glass radi ugradnju karbon folija, kao i drugih folija premium kvaliteta na koje daje garanciju od 5 do 7 godina. Budite sigurni da Black Glass montažeri imaju sve potrebne sertifikate, veštine i alate da montažu urade po najvišim profesionalnim standardima.

Pozovite nas za savet, konsultaciju i zakažite Vaš termin:
Beograd: 063 / 8229 – 096
Banja Luka: 066 / 409 409
Sarajevo: 061 / 313 315