Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Od čega zavisi cena auto folija?

Cena auto folija, kao i kod drugih proizvoda i usluga, jedan je od ključnih parametara za odluku o kupovini. Ukoliko ramišljate o ugradnji auto folija, važno je da znate šta sve utiče na njihovu cenu.Kada čuju koja je cena za ugradnju folija na automobilu, neki kažu da je skupo, a drugi da je povoljno. U čemu je razlika? Da li je skupo ili povoljno, pitanje je sa čim se poredi:

Folija vs. farbanje:
Ako se cena ugradnje auto folija poredi sa farbanjem automobila, svakako će folija biti povoljnija. Prosečna cena za farbanje automobila se kreće od 1.000 do 1.500 eura za ceo automobil. Sa druge strane, cena presvlačenja premium folijom za ceo automobil kreće se od 800 do 1000 eura u zavisnosti od vrste automobila i folije.

Cena kod nas vs. cena u svetu:
Ako se cena za ugradnju auto folija u državama ex Yu poredi sa cenom ugradnje folija u razvijenijim evropskim državama, poput Nemačke, Francuske, Švajcarske i sl. onda će svakako biti 3 do 5 puta povoljnija. Zato i ne čudi što naši ljudi koji žive u inostranstvu svoje automobile sređuju prilikom posete svojoj zemilji, jer je ušteda velika.

Pored ovih razlika na drugim tržištima, cene i na istom tržištu mogu dosta da variraju. Ključno pitanje je od čega zavisi cena auto folija? Zašto se cene auto folija razlikuju i šta utiče na njih? Ovo su ključni faktori od kojih zavisi cena auto folija:

1. Vrsta auto folije:
Nisu sve auto folije iste i nemaju sve istu namenu. Na primer, bezbojne auto folije za zaštitu karoserije od ogrebotina uvek će biti skuplje od klasičnih folija u boji, jer je u pitanju drugačija tehnologija proizvodnje. Isto tako, cena za prave hrom folije ili karbon folije biće veća od klasičnih folija u boji, bez obzira koji proizvođači su u pitanju.

2. Kvalitet auto folije:
Čak i kada pričamo o folijama iste vrste, na primer mat crna folija, cena može znatno da varira u zavisnosti od kvaliteta. Zato je važno da proverite ko je proizvođač folije, koliko je folija postojana i kolika je garancija za nju. Isto važi i za sve ostale vrste folija. Svaka folija može biti i skuplja i jeftinija, u zavisnosti od njenog kvaliteta. Čak i za folije istog brenda, cene mogu da se razlikuju, jer postoje novije i starije generacije i tehnologije proizvodnje folija, a to utiče i na njihovu garanciju.

3. Vrsta automobila:
Ovde se ne misli na cenu automobila, već na površinu karoserije na koju se folija ugrađuje. Prema tome, cene se razlikuju za male automobile, klasične limuzine, džipove, karavane, kombi i druga vozila. Ozbiljni servisi vam neće davati ponudu za auto folije na osnovu cene vašeg automobila i procene koliko novca možete da izdvojite, već na osnovu svog zvaničnog cenovnika.

4. Kvalitet ugradnje folije:
Važno je znati da i najbolja folija neće izgledati dobro na autu ako je ugradi nestručno lice. Montažeri koji rade na ugradnji folija moraju biti dobro obučeni za to, moraju poznavati karakteristike folije sa kojom rade, moraju imati odgovarajući profesionalni alat za ugradnju folija i najvažnije moraju imati odgovarajuće veštine, sposobnosti i iskustvo u radu sa folijama. Samo tako, folija će biti ugrađena po profesionalnim standardima i neće postojati rizik da se na automobilu nešto ošteti. Prema tome, niža cena ugradnje auto folije koju nudi nestručno lice, ne samo da neće biti ušteda, već može dovesti i do većih troškova.

5. Garancija na ugradnju folije:
Na kraju, ključno pitanje je kolika je garancija na ugrađenu foliju koju izdaje ovlašćeni sevis? Ozbiljni servisi izdaju pismene garancije najčešće od 3 do 10 godina u zavisnosti od folije koja se ugrađuje. Ključno je da proverite koliko je pouzdana firma koja Vam izdaje garanciju i šta ona pokriva. Garancija mora da se odnosi i na foliju i na ugradnju, u smislu da folija u garantnom periodu neće promeniti svoj izgled, da se neće odlepiti, popucati i sl. Prema tome, cena auto folija zavisi od dužine garancije koja se izdaje za ugrađenu foliju.

Ukoliko Vas zanima cena ugradnje auto folija za Vaš auto, pogledajte Black Glass cenovnik ili nas pozovite:
Beograd: 063 / 8229 – 096
Banja Luka: 066 / 409 409
Sarajevo: 061 / 313 315