Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Folija za zaštitu šoferšajbne od ogrebotina

Svako oštećenje šoferšajbne zahteva vreme i novac za popravku, a posebno oštećenja modernih vetrobranskih stakala na novijim i luksuznijim automobilima. Sa inovativnom zaštitnom folijom za šoferšajbnu možete značajno smanjiti rizik od oštećenja prednjeg vetrobrana.


Vrste folija koje se koriste za prednju šoferšajbnu


Kada su u pitanju folije za šoferšajbne, treba znati da postoje dve vrste folija koje se ugrađuju na prednji vetrobran. Jedna folija se koristi za toplotnu zaštitu, a druga za zaštitu od ogrebotina i drugih mehaničkih oštećenja.

Ukoliko želite maksimalnu zaštitu od toplote tokom letnjih vrućina, pored zatamnjivanja stakala (bočnih i zadnjih), najbolja opcija za šoferšajbnu je bezbojna nano-keramička folija za toplotnu zaštitu. Ova bezbojna folija za šoferšajbnu postavlja se sa unutrašnje strane stakla i pruža izuzetnu toplotnu zaštitu koju najviše osećaju vozač i suvozač.

Kada je u pitanju zaštita šoferšajbne od oštećenja, najbolji izbor je bezbojna folija za zaštitu šoferšajbne od ogrebotina. Ova folija se postavlja sa spoljašnje strane stakla čime ono postaje zaštićeno od spoljnih uticaja i oštećenja. Zaštitna folija za šoferšajbnu (Windshield Protection Film) funkcioniše na isti način kao zaštitne folije za karoseriju automobila štiteći vozilo od ogrebotina i udara kamenčića na putu.

Prednosti folije za spoljnu zaštitu šoferšajbne


Zaštitna folija za šoferšajbnu štiti staklo od udara kamenčića, ogrebotina i drugih mehaničkih oštećenja i na ovaj način smanjuje rizik od oštećenja i pucanja stakla.

Pored toga, ova folija štiti od abrazije od prljavštine ili peska. Superiornu otpornost na vremenske uslove tako da pruža izvanrednu zaštitu u svim godišnjim dobima.

Dodatno, zaštitna folija za šoferšajbnu, poseduje 100% UV zaštitu. Folija štiti unutrašnjost vozila i putnike od štetnih UV zraka.

Zaštitna folija za šoferšajbnu ojačava staklo 6 puta


Ova zaštitna folija dizajnirana je tako da izdrži 6x jači udar nego sam vetrobran. To značajno smanjuje mogućnost oštećenja i pucanja stakla.

Zaštitna folija za šoferšajbnu apsorbuje udare ostavljajući staklo u besprekornom stanju, čak i pri brzini do 190 km/h. Sa naprednim, tvrdim premazom visokih performansi, ova folija pruža izuzetnu zaštitu od ogrebotina i abrazije.

Folija za zaštitu šoferšajbne potpuno je neprimetna


Kada se postavi na vetrobransko staklo, zaštitnu foliju nećete primetiti. Ova folija ima izuzetne optičke karakteristike tako da obezbeđuje potpunu transparentnost. Potpuno je providna, odnosno bezbojna, tako da neće ometati Vaš pogled.

Pored toga, ova folija nudi brže oticanje kiše i snega što rezultira boljom vidljivošću. A važno je istaći da folija ne ometa rad senzora i rad heads-up displeja. Ovaj “nevidljivi štit“ nećete primećivati, ali ćete se osećati bolje kada znate da je tamo.

Zaštitna folija je idealno rešenje za moderne šoferšajbne


Folija za spoljnu zaštitu šoferšajbne namenjena je prvenstveno za novija i luksuznija vozila, automobile, autobuse, kamione i građevinsku opremu. Posebno se preporučuje kod automobila čija su vetrobranska stakla opremljena novim tehnologijama.

Svako oštećenje na autu, zahteva vreme i novac za popravku, a oštećenja na novim automobilima najviše “bole”, jer znate da Vaš nov auto više nije kao iz fabrike. Kada se ošteti i zameni vetrobransko staklo, ono više nikad neće biti orginalno fabričko staklo.

Sistemi pomoći vozaču, moderni sigurnosni i dodatni sistemi se oslanjaju na brojne senzore postavljene sa unutrašnje strane vetrobrana. Senzori koji osiguravaju ispravan rad svih tih sistema, veoma su skupi za kalibraciju kada se menja vetrobransko staklo. Sa zaštitnom folijom za šoferšajnu možete sačuvati originalno vetrobransko staklo i kalibraciju senzora.

Ugradnja zaštitne folije za šoferšajbnu


Zaštitna folija za šoferšajbnu ugrađuje se sa spoljašnje strane stakla. Proces ugradnje podrazumeva prvo izuzetno detaljno čišćenje stakla kako bi se osigurala dobra optička jasnoća, a zatim sledi “peglanje” folije tako da se ona oblikuje prema staklu.

Tek kada se folija prilagodi da protpuno prijanja na staklo, sledi prostavka folije na staklo. U radu se koriste profesionalni fenovi kako bi folija formirala idealnu vezu sa staklom.

Kada je stručno montirana, zaštitna folija je potpuno neprimetna, ali je zaštita koju pruža uvek prisutna sa Vama na putu. A kada je vetrobransko staklo dobro zaštićeno i vožnja je bezbednija.

U Black Glass-u ugradnja zaštitne folije na šoferšajbnu traje 1 sat.

Održavanje folije za zaštitu šoferšajbne


Održavanje automobila sa folijom je isto kao i bez folije. Izbegavajte prelaženje oštrim predmetima preko folije, kao što biste čuvali i staklo bez folije. U auto perionicama, za svaki slučaj, naglasite da imate foliju sa spoljašnje strane šoferšajbne.

Ukoliko dođe do oštećenja ove folije, u svakom trenutku, ona se može skinuti i zameniti novom zaštitnom folijom. Najvažnije je da je originalno staklo ispod folije potpuno očuvano.

Garancija na zaštitnu foliju za šoferšajbnu


Black Glass na ugrađenu foliju daje pisanu garanciju od 2 godine. Garancija podrazumeva da se neće stvarati mehurići, da folija neće pucati ili požuteti tokom garantnog perioda.

Za više informacija o zaštitnim auto folijama i zakazivanju termina možete nas pozvati na:
063 / 8229 – 096