Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Folija za auto ili farbanje?

Da li je bolje farbanje ili presvlačenje automobila folijom? Za sve vas koji želite da promenite izgled svog automobila, ali niste sigurni šta je bolje, napravili smo poređenje po ključnim parametrima. Pročitajte i procenite sami.1. Šta je jeftinije: bojenje vozila ili auto folija?


Kao što znamo, svaki proizvod i usluga mogu biti i skuplji i jeftiniji. Uvek je to pitanje kvaliteta. Za poređenje ćemo uzeti prosečne cene. Kada je u pitanju farbanje, prosečna cena se kreće od 1.000 do 1.500 eura za ceo automobil. Sa druga strane, cena presvlačenja premium folijom za ceo automobil kreće se od 800 do 1000 eura. Dakle, ugradnja auto folije jeste povoljnija od farbanja, ali to nije jedina prednost auto folija.

2. Šta je brže: farbanje ili presvlačenje folijom?


Kada se posao dobro uradi, i farba i folija mogu podjednako dobro da izgledaju. Razlika je u tome što kod farbanja automobila uvek postoji rizik da se nestručno uradi ili pogreši nijansa. Kod ugradnje auto-folija, Vi birate foliju koju želite, ona se ugrađuje i ostaje ista kada se postavi na auto. Pored toga, možete birati između sjajnih, mat, metal, metalik, perla, karbon, hrom i drugih folija sa specifičnim efektima. Tako se sa folijama postiže jedinstven i luksuzniji izgled automobila, a sve to uz niže troškove od farbanja.

3. Šta donosi veći efekat sa manjim ulaganjima?


Ukoliko želite samo male promene koje automobil čine atraktivnijim, najbolje rešenje su auto-folije. Presvlačenje samo krova i retrovizora u drugu boju, štrafte na haubi automobila i sl. daju jedinstveni pečat i prepoznatljivost uz minimalna ulaganja. Folije su najpraktičnije rešenje da se osveži izgled automobila, jer omogućavaju kombinovanje boja i presvlačenje samo pojedinih delova vozila, kao i presvlačenje enterijera. I naravno, ukoliko Vam folija nekada dosadi, uvek se može skinuti i auto vratiti u prvobitno stanje ili presvući nekom drugom folijom.

4. Na kraju, šta pruža bolju zaštitu za auto?


Najveća prednost auto folija je ta što pružaju zaštitu za karoseriju. Folije štite farbu od raznih ogrebotina poput onih koje nastaju udaranjem na parkingu, kamenčića na putu i sl. Ukoliko dođe do manjih ostećenja, ona ostaju na foliji, a ispod folije je sačuvana originalna fabrička boja automobila. Oštećena folija se jednostavno zameni identičnom folijom tako da nema dileme da li će se pogoditi nijansa kao što je slučaj prilikom farbanja. Farba ne pruža zaštitu od ogrebotina i ukoliko dođe do oštećenja, auto mora ponovo na farbanje što je mnogo duži i skuplji proces.

Ukoliko se i Vi odlučite za ugradnju auto folija, pozivamo Vas da nas posetite u nekom od naših Black Glass servisa i pogledate kataloge premium folija koje ugrađujemo. Naši stručni montažeri daće Vam odgovore na sva Vaša pitanja i budite sigurni da imaju sve potrebne sertifikate, veštine i alate da montažu urade po najvišim profesionalnim standardima.

Pozovite nas za savet, konsultaciju i zakažite Vaš termin:
Beograd: 063 / 8229 – 096
Banja Luka: 066 / 409 409
Sarajevo: 061 / 313 315