Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Nijansa koja pravi razliku

Jednostavnom i brzom ugradnjom folija na farove i štop svetla postiže se jedinstven izgled automobila.

Folije za farove i štop svetla

 • ZAŠTITA FAROVA

  Bezbojna zaštitna folija
  Garancija:godina
 • ZATAMNJIVANJE FAROVA

  Svetlo i tamno siva folija
  Garancija:godina
 • TONIRANJE FAROVA

  Folije u više boja
  Garancija:godina

Zatamnjivanje i toniranje farova

Folije za zatamnjivanje i toniranje farova postaju sve popularnije. Jednostavnom i brzom ugradnjom folija na farove i štop svetla postiže se jedinstven izgled automobila.

Folije za farove i štop svetla su dostupne u više boja i nijansi. Ipak, najtraženije folije za farove su svetlo ili tamno sive boje kojima se postiže efekat zatamnjenih farova.

Transparentnost (propustljivost svetlosti) folija za farove je oko 90% pa naniže, u zavisnosti od nijanse folije, odnosno procenta zatamnjenja. Zatamnjivanje farova nije zabranjeno zakonom, a postoje i fabrički zatamnjeni farovi (recimo Opel Astra opc).

Prednosti folija za farove

Preporučujemo zatamnjivanje farova isključivo ugradnjom folija, jer se na taj način postiže ujednačena nijansa, za razliku od zatamnjivanja farova sprejom kada boja ne može biti potpuno ravnomerno raspoređena.

Oracal folije za farove su izrađene od PVC materijala, i kao takve, otporne su na UV zračenje i različite vremenske uslove (niske i visoke temperature).

Sve folije za farove i štop svetla štite od spoljnih uticaja, a posebno se izdvajaju LLumar zaštitne folije. To su beznojne folije protiv ogrebotina koje nastaju udarom kamenčića na putu. Više o zaštitnim folijama za automobile možete pročitati ovde >>>

Proces ugradnje folija na farove

Black Glass radi zatamnjivanje i toniranje svih vrsta farova i štop svetala. Folije za farove su samolepljive i oblikuju se tehnikom zagrevanja toplim vazduhom (fenom).

Ukoliko su farovi ošteceni (obično prednji) preporučuje se poliranje farova pre ugradnje folija. Ukoliko posle određenog vremena ipak poželite da skinete foliju sa farova, taj postupak je jednostavan i pri tome se farovi ne oštećuju.

Proces ugradnje folija na farove u Black Glass-u traje oko 15 min po faru. Na zatamnjene i tonirane farove garancija važi godinu dana, dok je garancija za ugrađene zaštitne bezbojne folije za farove 5 godina.

Pogledajte naše radove