Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Kako sačuvati enterijer automobila uz pomoć folija?

Svi znamo lep osećaj kada uđete u nov auto koji ne samo da miriše na novo već se svaki detalj unutrašnjosti automobila sija. I svaki vozač zna koliko mu teško pada kada dođe do oštećenja enterijera, jer ne samo da to ružno izgleda već je jako teško to popraviti.

U ovom tekstu vam dajemo 2 proverena načina kako da sačuvate enterijer automobila od habanja, ogrebotina, bleđenja i generalno propadanja usled mehaničkih oštećenja, ali i sunčevog UV zračenja i toplote.

Zaštita enterijera automobila uz pomoć folija

1. Zaštita enterijera automobila od mehaničkih oštećenja uz pomoć PPF zaštitne folije


Najviše mehaničkih oštećenja u vidu ogrebotina naprave putnici potpuno slučajno. Zato je najsigurnije ugraditi zaštitne auto folije za enterijer koje su potpuno providne i ne vide se kada se postave.

Ove folije se postavljaju na delove enterijera koji su napravljeni od glatke sjajne plastike koja je sklona oštećenjima, kao i na ekran. Uz ove folije dugo godina enterijer vaseg auta izgledaće kao kada je izasao iz fabrike. Ukoliko dođe do nekih oštećenja poput ogrebotina, one ostaju na samoj foliji, a elementi enterijera ostaju sačuvani.

Zaštitne PPF folije imaju mogućnost samoizlečenja. To znači da je dovoljno da se oštećenje zagreje fenom i ono će nestati samo usled dejstva toplog vazduha. Ukoliko je u pitanju neko veće mehaničko oštećenje, onda se folija skida i stavlja se nova, ali samo na tom jednom elementu enterijera na kome je folija bila oštećena. Tako se folija lako menja, a enterijer ostaje sačuvan.

Zaštitna folija za enterijer se unapred mašinski seče prema zadatim šablonima iz softvera koji diktira dimenzije za svaki deo datog modela automobila. Ovo podrazumeva mašinsku preciznost i savršeno ukrojene delove za svaki element enterijera. Tako šablonski isečenu foliju ugrađuju sertifikovani montažeri koji su prošli sve potrebne obuke da ugradnju izvrše tako da folija bude potpuno neprimetna. Na ovaj način enterijer izgleda potpuno isto kao iz fabrike i tako i ostaje dugi niz godina, jer ga folija štiti.

Zaštitne auto folije (PPF - Paint Protection Films) koriste se kako za enterijer automobila tako i za eksterijer. Zapravo njihova prvenstvena namena je zaštita auto laka od oštećenja i ogrebotina koja nastaju usled udara kamenčića na putu, vrata na parkingu, soli i peska na putu i sl. Pored zaštite auto laka i enterijera automobila, ove folije se koriste i za zaštitu farova.

U ovom videu pogledajte kako izgleda proces ugradnje zaštitnih folija u enterijeru automobila:


2. Zaštita enterijera automobila od sunca i UV zračenja uz pomoć folija za stakla


Toplota i UV zraci koji ulaze kroz prozore automobila ne štete samo ljudima već dovode i do oštećenja unutar vozila. Tako enterijer počinje da bledi, neki elementi mogu da se deformisu, koza postaje suva i ispucala. Siguran način za zaštitu od UV zračenja su kvalitetne folije za zatamnjivanje stakala.

Folije za zatamnjivanje stakala štite enterijer vašeg automobila od propadanja usled UV zračenja i prekomernog zagrevanja automobila. Zatamnjena stakla obezbeđuju da se drastično produži život vašeg enterijera i da se sačuva vrednost automobila.

Za potpunu zaštitu od sunca najefikasnije su se pokazale nanokeramičke folije za zatamnjivanje stakala. Ove folije pružaju najveću toplotnu i UV zaštitu i kao takve predstavljaju siguran način da zaštitite kako enterijer svog auta od sunca, tako i sebe i svoje saputnike.

Pored toga, bićete pošteđeni efekta saune prilikom ulaska u auto. Sa zatamnjenim staklima unutrašnjost automobila je svežija, što omogućava lakši rad klima uređaja i manju potrošnju goriva. Koliko zapravo folije smanjuju temperaturu možete videti u testu folija za zatamnjivanje stakala koji je radila emisija SAT.

Nanokeramičke folije za zatamnjivanje stakala dostupne su u više nijansi od najtamnijih do potpuno svetlih nijansi koje imaju skoro istu toplotnu i UV zaštitu. Folije se montiraju na stakla samo jednom, a traju i do 15 godina.

U ovom videu pogledajte kako izgleda proces ugradnje folija za zatamnjivanje stakala:Ukoliko želite da zaštitite enterijer svog automobila od mehaničkih oštećenja i sunca, budite sigurni da ćete u Black Glass-u dobiti najbolje folije i profesionalnu montažu sa garancijom. Black Glass je lider u ugradnji folija za automobile i građevinske objekte.

Za sva pitanja možete pozvati neki od naših servisa:
Beograd: 063 / 8229 – 096
Banja Luka: 066 / 409 409
Sarajevo: 061 / 313 315